+++ Gratis levering met onmiddellijke ingang!* *Leveringen naar eilanden en bergstations zijn uitgesloten. +++

Alle producten

Draagarmstellingen accessoires

Header

De draagarmstellingen van TOPREGAL, ontworpen voor de opslag van lange goederen, houden een hoge belasting van 1250 kg tot 6000 kg op hun 50 tot 125 cm lange draagarmen. Gelakt of thermisch verzinkt: De bij onze draagarmstellingen passende accessoires en losse onderdelen overtuigen door hoge kwaliteit en een eerlijke prijs, zoals u van TOPREGAL gewend bent. U vindt in ons assortiment een breed scala aan extra hulpstukken en veiligheidstoebehoren. Daarnaast zijn er praktische artikelen voor het ordenen, sorteren en labelen van de opgeslagen lange goederen.

Selecteer het juiste type draagarmstelling

Stellingen voor draagarmstellingen: wat u moet weten

Met hoogtes tussen 200 cm en 600 cm vormen draagarmstellingen een ruimtebesparend alternatief voor de gebruikelijke palletstellingen. De staanders verschillen tussen de types KR2500, KR3000 en KR6000 in maximale hoogte en draagvermogen. Zo kan in de dubbelzijdige versie 2500 - 6000 kg op één staander worden geplaatst. Een bijzonderheid is te vinden bij onze draagarmstellingen van het type KR2500. Terwijl de draagarmen van de andere twee flexibel kunnen worden opgehangen op verschillende hoogten naargelang uw behoeften, zijn ze permanent vastgelast aan de staander van de KR2500. Dit zorgt voor extra stabiliteit en een hoger draagvermogen. De tien 50 cm lange draagarmen kunnen elk een gewicht tot 250 kg dragen.

De types KR3000 en KR6000 kunnen ook als thermisch verzinkte versies worden gekocht, waardoor gebruik buitenshuis of onder bijzonder corrosieve omstandigheden mogelijk is. De grote materiaaldikte en het stabiele materiaal maken vervorming bij de opgegeven nominale belasting onmogelijk. Neem het zekere voor het onzekere met de draagarmstellingen van TOPREGAL.

Schoren voor draagarmstellingen: wat u moet weten

Afhankelijk van wat er moet worden opgeslagen, moeten de breedte en de hoogte van het vak bij uw toepassing passen. Bij draagarmstellingen wordt dit niet bepaald door de vakwerklengte, zoals bij pallet- of opslagstellingen, maar door de verbanden tussen de afzonderlijke draagarmstellingen. Deze zijn bij ons verkrijgbaar in breedtes van 1 m of 1,5 m en gelakt in RAL5005 signaalblauw en thermisch verzinkt voor buitengebruik. Hier worden afwisselend horizontale en diagonale schoren stevig vastgeschroefd tussen de staanders om de draagarmstelling de nodige stabiliteit te geven. Om een volledig legbordstelling te bouwen, hebt u dus ten minste 2 staanders nodig en de nodige schoren om ze tussen de draagarmstellingen te kunnen bevestigen. Hoeveel schoorpalen nodig zijn, hangt in principe af van de hoogte van de draagarmstelling. Om u zo goed mogelijk te ondersteunen, bieden wij uitsluitend bijpassende bracing sets aan inclusief het complete montagemateriaal.

Veiligheid eerst

Een draagarmstelling staat zelden alleen. Naast een stellingsysteem worden gewoonlijk industriële trucks zoals vorkheftrucks, hoogheffende trucks of zelfs high-speed trucks gebruikt om de dagelijkse gang van zaken in het magazijn te vergemakkelijken. Om de staanders en de onderste structuren van uw stellingen te beschermen tegen botsingen, hebt u veiligheidsrelevante accessoires nodig, zoals botsbeschermingspalen, een U- of L-vormige botsbeveiliging of zelfs een volledige botsbeschermingsplank. Dit beschermt niet alleen uw rekken en de daarin opgeslagen goederen en grondstoffen. Het gebruik van passende beschermingsmiddelen wordt ook voorgeschreven door DGUV 108-007. Ook de botsbeschermingsplanken en botshekken worden eenvoudig met boutankers aan de vloer bevestigd. Deze veiligheidsvoorzieningen zijn TÜV-getest en voldoen aan alle relevante normen en voorschriften van de wetgever. Speel op veilig met de veiligheidsrelevante accessoires van TOPREGAL.

Draagarmen: wat u moet weten

Deels stevig gelast, deels flexibel te bevestigen. Dit zijn de draagarmen voor onze rekkensystemen van TOPREGAL. Voor de opslag van lange goederen zijn meerdere stabiele en robuuste draagarmen onmisbaar. Dankzij de harding van ons staal en de poedercoating of thermische verzinking zijn onze draagarmen bijzonder duurzaam en bestand tegen de zwaarste opslagvereisten. Ook hier bepaalt het materiaal de plaats van gebruik. Gelakte draagarmen mogen niet worden gebruikt in corrosieve omgevingen, zoals buiten. Daartoe bieden wij de draagarmen voor de KR3000 en KR6000 ook in thermisch verzinkte uitvoering aan. In drie verschillende lengtes, zodat u zelf kunt bepalen hoeveel u op één plank wilt bewaren. Elke draagarm kan een belasting tot 500 kg aan. Houd u niet in en laat de draagarmen van TOPREGAL uw goederen voor u vasthouden.

Steunen voor draagarmstellingen: wat u moet weten

Het verlengen van draagarmstellingen is vrij eenvoudig. Met een legborddrager van TOPREGAL maakt u het makkelijker om pakketten, kleinere goederen of zelfs losse artikelen op te bergen die niet meer tussen de draagarmen door kunnen vallen. Beveiliging tegen het doorbuigen van lange goederen is ook mogelijk met een legbordsteun voor onze draagarmstellingen. Deze zijn verkrijgbaar in hout, voor lichtere goederen tot maximaal 400 kg binnenshuis, of als rooster, dat ook geschikt is voor buiten en een draagvermogen heeft van 500 kg. De praktische planken worden bevestigd met extra bevestigingsstangen, die reeds bij de levering zijn inbegrepen. Deze bevestigingsstaven kunnen ook afzonderlijk worden besteld als u reeds over geschikte steunen voor uw draagarmstelling beschikt.

......lees meer